365 luontokokemusta - osallistu!

Kokemuksia luonnosta – 365 tarinaa luonnosta  

Tuijottava jäkäläkasa olikin pöllönpoikanen, hirvi popsii kukat kuistilta, liikkuvasta tikkukasasta löytyi toukka, …” ja mitä vielä. Luonnosta löytyvät tosiasiat ovat ihmisen kuvitteellista ajattelua ihmeellisempiä. Luonto on tarinoiden ehtymätön runsaudensarvi. LUONTOAKATEEMI kerää kansalaisten lähettämät luontokokemukset virtuaaliseksi kirjaksi. Kirjaan valitaan 365 suomalaista luontokokemusta. Kirjoita kiehtova kokemuksesi muidenkin luettavaksi ja lähetä se lomakkeella.

Ohje tarinalle

365 tarinaa luonnosta ei voi toteutua ilman sinun tarinaasi - kiitos jos haluat osallistua mukaan! Millaisen tarinan haluat jakaa?

Uskomme, että luonnosta löytyvät tosiasiat ovat usein satua ihmeellisempiä. Luonto on tarinoiden ehtymätön runsaudensarvi. Siksi haluamme kerätä kansalaisten lähettämät luontokokemukset ensin virtuaaliseksi kirjaksi, ja myöhemmin mahdollisesti myös painettavaksi kirjaksi. Kirjaan valitaan 365 suomalaista luontokokemusta ja olemme iloisia, jos haluat jakaa oman tarinasi.

Uskomme, että kokemuksellasi luonnosta, tarinallasi, on myös mahdollisuus auttaa ja avartaa luonnon kokemuksia toiselle. Kiitos, jos haluat olla mukana tämän tärkeän asian edistämisessä!

Tarinat, joita toivomme saavamme, saavat olla hyvin erilaisia. Ainoana rajoitteena on tarinan mitta ja se, että se on omakohtainen tarinasi. Toiveenamme on, että kirja muodostaisi vuoden elävän luontokokemuksen lukijalle, joka puhuttaisi, voimaannuttaisi ja herättäisi huomaamaan luonnon uudella tavalla jokaisen tarinan voimalla - siten toiminnasta tulee maailmaa muuttava!

Haluamme saada kuuluviin sinun kokemasi ”luonnon ääni" ja siksi jokaisen tarina tulisi olla hänen itsensä kirjoittama. Jokainen tarinan kertoja saa itselleen myöhemmin yhden kirjan sivun käyttöönsä. Kokoamme sivut tiettyyn kaavaan, jotta luettavuus helpottuu – kokoathan tarinasi tämän mukaan.

Tarina saa olla korkeintaan 1200 merkkiä, eli tiivistä ja hae keskeiset asiat.

Sisältyykö tarinaasi MOTTO, OPETUS TAI VINKKEJÄ, jotakin konkreettista, mistä lukija löytää uuden näkökulman luontoon.

Tärkeää huomioida nämä:

Huomioithan, että lähettämällä tarinasi mukaan kirjaan, annat meille oikeuden käyttää tarinaasi osana toimittamaamme kirjaa. Sinulle jää luonnollisesti kaikki tekijänoikeudet tarinaasi, eikä sitä käytetä eikä hyödynnetä muussa yhteydessä kuin osana kirjaa. Annat siis LUONTOAKATEEMIlle ja Panu Villaselle oikeudet julkaista tarinasi sekä virtuaalisessa että painetussa muodossa. Lisäksi annat luvan käyttää nimeäsi ja tarinaasi markkinoinnissa.

Kaikki tarinat kustannus toimitetaan eli annettujen tarinoiden oikeinkirjoitus tarkastetaan, mutta muutoksia tekstiin itsessään ei tehdä, vaan kirjoittajan ääni on sellaisenaan mukana. Emme lähetä niitä uudelleen luettavaksi, koska sisältöön itsessään ei kajota.

Ilmoitamme jokaiselle tarinan antajalle, kuinka kirja tulee julkiseksi virtuaalisessa muodossa ja mikäli se painetaan ja julkaistaan. Kaikki kirjassa mukana olevat saavat tarkemmat tiedot tästä lähemmin. Siinä tapauksessa toivomme, että pääsisit mukaan julkistamistilaisuuteen, joko paikan päälle tai virtuaalisesti.

Kokoamme kaikki tarinat yhteen ja olemme yhteydessä sinuun, jos kysymyksiä ilmenee.

 Puhelimitse
 Sähköpostitse