Lähetä meille kysymyksesi hyönteisistä

Jotta saat kysymyksiisi luotettavan vastauksen huomio seuraavat seikat:

1) Luontoakateemi vastaa Suomen luonnonvaraisia eliöitä koskeviin kysymyksiin eli

luonnossa esiintyviä eliöitä koskeviin kysymyksiin,  ei rakenteiden sisäpuolella esiintyviin ja havaittuihin eliöihin

2) Liitä kysymyksen oheen tarkka kuva kohteesta.

3) Emme vastaa eliöiden hävittämistä koskeviin kysymyksiin, sillä Luontoakateemi edistää luonnon monimuotoisuutta.

4) Emme anna terveys- tai lääkintäneuvontaa.

Katso myös alta aiemmat kysymykset ja luontovirtuoosien vastaukset, niistä voi löytyä heti vastaus kysymykseesi!

 

Jonkin kimalaislajin pesä on terassini alla. Sinne niitä kömpii pitkin päivää usein pari kerrallaan. Mitä teen, kun terassin purku ja uuden teko on kohta edessä? Odotanko kevääseen? Milloin remontista on vähiten haittaa kimalaisille? Kannattaako pesä joka tapauksessa poistaa/hävittää? Onko kimalaisyhdyskunnasta jotakin haittaa? Ne eivät millään tapaa häiritse. Terassi paahteisella pihalla, pesä villiviiniristikon varjossa lautojen alla jossakin. Vantaa.


Hei!

Ei tarvitse odottaa ensi vuoteen. Ilmojen viiletessä elo-syyskuussa yhdyskunta alkaa hajota. Kesällä syntyneet kuningattaret hakeutuvat horrostamaan muualle, maakoloihin ja kasvillisuuden sekaan. Muut yhteiskunnan jäsenet menehtyvät syksyllä ja samaa pesää ei käytetä seuraavana vuonna - jos kohta sopivan lämpimään soppeen voi seuraavana keväänä toinen kuningatar rakentaa uuden pesän. 

Käytössä olevaa pesää ei kannata hävittää, sillä kimalaiset ovat tärkeitä kukkien pölyttäjiä. Pistiäisinä ne ovat rauhallisempia kuin ampiaiset, eivätkä pistä kuin pesän välittömässä läheisyydessä (kokemukseni mukaan noin metrin säteellä) tai päälle astuttaessa. Kimalaisten yhteiskunnat ovat pienempiä kuin ampiaisten, vain joitakin kymmeniä yksilöitä.

Remontin voi kimalaisten puolesta aloittaa syyskuussa.

Terveiset Luontokateemin puolesta, Karri Jutila.